Archiwizowanie lub usuwanie zleceń

Utworzone przez Support smartblick, Zmodyfikowano dnia Fri, 24 Jun 2022 o 06:12 PM wg Support smartblick

Co

Dzięki tej funkcji można łatwo archiwizować lub całkowicie usuwać zamówienia.


Na co

Za pomocą tych funkcji można w przejrzysty sposób zorganizowaćzarządzanie zamówieniami.


Archiwizacja jest przydatna na przykład wtedy, gdy użytkownik przyjmuje zamówienie, które zostało już zrealizowane w formularzu. Można wtedy po prostu wyszukać zarchiwizowane zamówienie [tutaj link do artykułu wyszukiwania]i wykorzystać zdobyte doświadczenie.

Zarchiwizowane zamówienie można również wykorzystać na przykład do sprawdzenia ewentualnych roszczeń gwarancyjnych.


Usunięciejest opcją, jeśli na przykład popełniono błąd podczas tworzenia zlecenia i tworzenia kroków roboczychlub jeśli zlecenie zostało wycofane.

Tutaj można znaleźć więcej informacji na temat filtrowania i sortowania.


Jak


Archiwum


1. W zarządzaniuzleceniami wybierz zlecenie, które ma zostać zarchiwizowane, i przejdź do menu z trzema kropkami


2. Wybierz archiwum


3. smartblickniezwłocznie informuje Cię o zmianie statusu zamówienia.


Archiwizację można w każdej chwili anulować! 
Wystarczy wybrać zarchiwizowane zamówienie i kliknąć przyciskPrzywróć.
Następnie zamówienie zostanie przywrócone do pierwotnego stanu.




Usuń


W przypadku usunięcia zadania powiązane z nim dane są bezpowrotnie tracone - nie ma możliwości ich odzyskania!


1. Wybierz zlecenie do usunięcia wzarządzaniu zleceniami i przejdź przez menu trzypunktowe


2. Wybierz Usuń


3. Jeśli w zamówieniu znajdują się już etapy pracylub inne plany, użytkownik zostanie poproszony o potwierdzenie swojej decyzji.
















Czy ten artykuł był pomocny?

To wspaniale!

Dziękujemy za opinię

Przepraszamy, że nie udało nam się pomóc!

Dziękujemy za opinię

Podpowiedz nam, jak możemy dopracować ten artykuł!

Wybierz co najmniej jeden powód

Wysłano opinię

Doceniamy Twoje starania i postaramy się poprawić artykuł